„Csillagtól Csillagig”
2018. március 08. írta: ÚtonÚtfélen

„Csillagtól Csillagig”

Az Egri Tavaszi Fesztivál az a rendezvény, amely az új évben először dobogtatja meg a város, a benne élők és az ide látogató vendégek szívét. Egy programsorozat, amely élettel, tűzzel tölti meg az emberek lelkét. Egy eseménylavina, amelynek fővédnöke a bor, a gasztronómia, a művészet és a kultúra. Egerbe kell jönnie annak, akinek teste és lelke a tavaszi meleget és a szerelmet óhajtja.

img_20170604_165029_1.jpg

Az Egri Csillag új évjáratát, már hagyományosan március 15.-én lövik fel minden évben. A nemes fehérbor cuveéhez kötődő programsorozat a nemzeti ünnepünkkel kezdődik és az Egri Csillag Weekend rendezvényig tart, vagyis március 15-től május 1-ig. 48 nap a város és az ország életében, amely megtölti derűvel az életet. Szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb előadás, kiállítás, koncert, produkció, film, zene, tánc, színház és képzőművészeti program várja majd a látogatókat, miközben az utcák, a terek és a bevásárlóközpontok fesztiválhangulatba öltöznek. Most nézzük meg, melyek lesznek a kiemelkedő bázisprogramjai a fesztiválnak:

2018. március 15., Tavaszi Fesztivál Megnyitó - VIII. Egri Csillag fellövés

Az első prominens esemény, ahol bemutatkozik a 2017-es évjáratú Egri Csillag, valamint idén először az Egri Bikavérek is részt vesznek a kóstolón. 17:30-kor hagyományos módon felvonulással kezdődik a program a Végvári Vitézek közreműködésével, akik a Várból a Líceumig tartó sétán hozzák magukkal az első palack Egri Csillagot. A borkóstolón 15 borászat több mint 30 bora lesz elérhető, majd az estét Tóth Vera akusztik koncertje zárja. Belépő: 2500 Ft. Pohár betétdíj: 1000 Ft

csillag01.jpg

2018. március 15., Hazatértek az Egri Nők

Az egri vár 1552-es ostroma a magyar történelem egyik legismertebb eseménye. Székely Bertalan történeti műve az Egri nők büszkén ábrázolja a város női alakjainak harcias és hazafias cselekedeteit. Most pedig kuriózum, hogy a mű utolsó vázlata, amely szinte pontosan megegyezik a múzeumban őrzött nagy Egri nők kompozíciójával Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselőjének közbenjárására, február 9-től fél éven át ingyenesen tekinthető meg az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban.

egrinok.jpg

2018. március 15.-május 1., GasztroTavasz

Tudjátok mi a Hitetlen bég étke, a Szultán ajándéka, Jumurdzsák titkos kelyhe, vagy a Füstörök? Ha nem, akkor Egerben a helyetek, hisz a város nem csak borairól, hanem az azokhoz illő és mindig megújuló gasztronómiai kínálatáról is híres. A fiatal egri vállalkozók kezdeményezésre 2017-ben indult útnak a GasztroTavasz elnevezésű program, ahol újonnan megalkotott egri specialitások kerültek a helyi éttermekben, cukrászdákban és kávézókban. 2018-ban az egriek és a turisták erre a célra készített gasztronómiai térképpel és a 10 epizódos filmsorozat révén tudnak majd eligazodni a finomságok között. Hogy végül az összesen fogásból melyik lesz a legEGRIBB, azt maga a fogyasztó közönség döntheti el szavazással.

u6i2410-2.jpg

2018. március 16. - 2018 március 17., 7. Pálinka Fesztivál - Agria Park

Idén 10 éve, 2008 márciusában nyitott meg Eger bevásárlóközpontja, az Agria Park. 2018-ban a jubileumi születésnapra egy fergeteges "születésnapi pálinkázással" készülnek a március 15-ei hosszú hétvégén! Országosan ismert pálinkafőzdék, street food ételek, családi programok és élő koncertek szórakoztatják majd a közönséget. Információ: www.agriapark.hu

agriapark.jpg

2018. március 21., Az Egri Bikavér Hungarikum 1 éves évfordulója

1 éves az Egri Bikavér Hungarikum. Micsoda elismerés a városnak és a borvidéknek, hogy a sok munka, hit, összefogás eredményeképp egy fantasztikus vörösbor cuveével lehet jelen a nemzetközi bor és gasztro hírfolyamban is. A város büszkeségégének ünnepén 15.52 perckor díszlövést hallhatunk a várból, majd az egri vitézek vezetésével a Dobó térről a várba díszmenetben lehet részünk. Ezután kezdetét veszi 16.30-tól az Egri Bikavér Kóstoló. 17.30-kor a Hollóének Hungarica együttes koncertje következik majd 18.30-kor tűzijáték köszönti a várost. A rendezvényre a belépés ingyenes!

img_20180308_112809.jpg

2018. március 23. 12:00 – 2018. március 25. 15:00., I. Hungarikum Piknik

Láttatok már csodát? Ha nem, akkor most itt van a helyetek az egri Szépasszonyvölgyben. Eger város, az Egri Bikavér Hungarikum és a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete vendégül látja az ország többi hungarikumát! Most találkozhattok a magyarság csúcsételeivel és italaival, hiszen a magyar gasztronómia leghíresebb ételei és népi mesterségei egy helyen várják a hagyományokra szomjas utazókat. Kóstoljátok végig Magyarország ízeit!

hungarikum_piknik_plakat.jpg

2018. április 28. – 2018. május 01., Egri Csillag Weekend

Bor. Gasztronómia. Fesztivál és idén 6. alkalommal az Egri Csillag Weekend zárja a fantasztikus tavaszi, egri forgatagot. Ilyenkor az egri borászatok kínálják legújabb évjáratú Egri Csillagjukat, a Dobó téren gasztronómiai és zenei fesztivál várja a látogatókat. 4 nap, amikor megkóstolhatjuk Eger igazi ízét 13 borászat, 11 Food Truck kínálatából. Információ: www.egricsillag.hu

kepkivagas_11.PNG

Ezzel viszont nem teljes a programkínálat, ezért érdemes ellátogatni a rendezvény hivatalos oldalára, higgyétek el érdemes, hiszen Egerbe jönni a legnagyobb élmény minden évben és bármely évszakban! További információ: http://egritavaszifesztival.hu/programnaptar/

img_20180308_112349.jpg

forrás: www.egritavaszifesztival.hu

képek: www.egritavaszifesztival.hu és ÚtonésÚtfélen

írta: ÚtonésÚtfélen-Dankó Zsuzska

A bejegyzés trackback címe:

https://utonesutfelen.blog.hu/api/trackback/id/tr1013724736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása