Beszélő városok
2017. szeptember 27. írta: ÚtonÚtfélen

Beszélő városok

A Turizmus Világnapját minden év szeptember 27 - én ünneplik, az ENSZ Turisztikai Világszervezete kezdeményezésére. Ezen a napon a turisták, turisztikai szolgáltatók, együtt emlékeznek meg a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékéről. Ezen alkalomból most igazi kuriózumról szeretnénk beszámolni, amely által minden napotok egy nagy kaland lehet, ha Budapesten vagy Egerben éltek vagy oda látogattok.

world_tourism_day.jpg

A Mistory városi kalandjáték applikáció már indulásakor nagy sikert aratott, hiszen 2015-ben elnyerte a Microsoft Imagine Cup világdöntőjének közönségdíját Amerikában. A játék azóta is nagy népszerűségnek örvend, és egyre nagyobb közönségnek nyújt aktív szabadidős kikapcsolódási lehetőséget.

map.png

Az alkalmazás az egyszerű városnéző túrát, érdekes kalandjátékká alakítja, amelyben mi, az applikáció használói leszünk a főszereplők. Az alkalmazás letöltése után a Storykönyvtárban többféle történetből válogathatunk, attól függően, hogy épp melyik nyerte el a tetszésünket. Lehetünk nyomozók egy gyilkossági ügyben, megakadályozhatunk egy szabadkőműves titkos gyűlést, de akár az életre kelt szobrok utasításait is követhetjük.

mistory_screen3_hu.png

A mobilapp letölthető történetei közül az Eger hőse című story az első folyamatosan elérhető, nem a főváros területén játszódó történet, mellyel az applikáció fejlesztői nyitni szeretnének a vidéki városok felé, és megmutatni a játékosítás turizmusban való kihasználási lehetőségeit.

cover_2.jpg

2017.július 10-től az Eger Városi Turisztika Kft. által létrehozott legújabb Mistory történetben a város titokzatos hősének keresésére indulhatunk, és járhatjuk be a játék során a történelmi város legszebb pontjait. A sok ismert és elismert egri hős mellett van még valaki, akinek nevét nem örökítették meg legendákban, énekekben vagy regényekben, azonban mégis igen jelentős személy a városban. De ki lehet ő? A keresgélés során olyan érdekességeket is megtudhatunk a városról, mint hogy milyen szerepe volt Eger történelmében 400 ökörnek, hogy miért épült a belvárosnak háttal a szerb templom, de felfedezhetjük azt is, hogy hol fut az ország legkülönlegesebb vasútvonala.

img_4069.jpg

A Mistory egy lokáció alapú játék, mely a telefonban lévő GPS segítségével vezet végig a történetek helyszínein. Az applikáció és Story letöltése után, többet nincs szükség internet kapcsolatra, offline is működik az alkalmazás, és az egyszerű séta igazi, fordulatos kalandjátékká válhat. A játék ingyenesen letölthető az App Storeból és Google Play Áruházból.

Nincs más dolgunk, mint élvezni a játék örömét, azt ahogy átalakul a valóság, és játéktérré válnak a város utcái.

Forrás és fotók: Hegedűsné Majnár Márta az Eger Városi Turisztika Kft. ügyvezető igazgatója, és http://www.mistorygame.com/; www.turizmus.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://utonesutfelen.blog.hu/api/trackback/id/tr8812903530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása