Virágok világa
2017. május 10. írta: ÚtonÚtfélen

Virágok világa

Május, a tavasz dereka, csupa illat, csupa szín, milliónyi derű-pillanat. Szeretném fokozni ezt a májusi csodát, ezért most gyűjtöttem néhány igazán izgalmas programot erre a május 12-13-14.-i hétvégére.

Napbor ünnep a Gyógyvizek Völgyében – 2017. május 13.

Az előző évek sikertörténete alapján, idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a St. Andrea NAPBOR Ünnep, amely az év egyik legjobban várt zenei, gasztronómiai, kulturális napja Egerszalókon. Ha egy igazán pörgős, és kreatív programra vágytok, akkor itt a helyetek. Amellett, hogy piknik ebéddel, fotókiállítással, selyemfestéssel, óránként pincetúrával, gasztro sarokkal várnak titeket, még Dr. Lőrincz György is tart majd egy St.Andrea Fehérbor Mesterkurzust. A kiemelt események regisztrációhoz és belépőhöz vannak kötve, amit az andrea@standrea.hu email címen vagy a +36306925860-as telefonszámon lehet megtenni. Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/1463257040404157/

st_andrea.jpg

Tekerj a Hegy're! –Tokaj, 2017. május 13.

A kerékpáros körtúrát hagyományosan, már ötödik éve rendezik meg. Két távon tehetitek próbára magatokat. A hosszabb (70 kilométeres) körben megismerkedhettek Hegyaljával és annak borászataival, pincészeteivel. A rövidebb távot pedig a családosoknak ajánljuk, ez röpke 25 kilométer, és a tokaji vidék legszebb természeti pontjait érinti. Mivel nem egy versenyről, hanem csak egy jóízű tekerésről van szó, ezért a Tokaj Fesztiválkatlan parkolójában a Kóstolja meg Magyarországot Tokajban! programhoz kapcsolódik. A kerékpártúra regisztrációhoz kötött, amit az alábbi helyen tudtok megtenni: https://docs.google.com/forms/d/1a_rqg2ZS6zkhqL9MaWUUeSVMf-MLJk6RjUuzjviRSAo/viewform?c=0&w=1

tekerjahegyre_banner_2.jpg

Tokaji partifecske hajózás - 2017. május 13.

Ismét Tokaj, de csak azért, hogy kedvezzünk azoknak, akik nem szívesen ülnek kerékpárra, de szeretnének egy kis időt ezen a csoda helyen tölteni. Most lehetőség nyílik arra, hogy megnézzétek Európa legnagyobb partifecske telepét Szabolcs-Zalkod térségében hajóval, Dr. Szép Tibor, a partifecskék kutatójának kalauzolásával. Bővebben: http://www.tokaj-turizmus.hu/Tokaji-partifecske-hajozas

52546747d508e_tokaji_partifecske_hajozas_plakat_datummal_2010-05-8-9.jpg

 

Madarak és fák napja a Dinnyési-fertőn - 2017.május 13.

Persze, ha május dereka, akkor kihagyhatatlan, a gyerekkorunkból ismert madarak és fák napja. Most a mesés Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, a Dinnyés-fertőn tudjátok élvezni ezt a természetet üdvözlő programot. A Velencei-tó szomszédságában, egy rövid séta során meghallgatjuk a madarak énekét és megpróbáljuk beazonosítani őket. A séta időtartam: 3 óra. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amit Fenyvesi Lászlónál, 30/663-4630-s telefonszámon tudtok megtenni.

20160129100326-az-itatopart-fenyvesi-tamas-pfn1dn5s.jpg 

Tavaszi virágzásünnep - 2017. május 13.

A Kőrös-éri Tájvédelmi Körzetben, a Csipaki rét tanösvényén tavaszi virágtengerbe vethetjük magunkat. A vizenyős réteken ekkor virágzik lila szőnyegként a szibériai nőszirom és számos orchidea faj. A túra hossza, kb. 3 óra, ne hagyjátok ki. Találkozó helyszíne: Mórahalom, 9.00-kor, az erdei iskolánál.

 imola_bio.jpg

Nyíregyháza - Állatpark

A Nyíregyháza - Sóstói üdülőkörzetben található állatpark, kicsiknek és nagyoknak biztosít felejthetetlen élményt. Több mint 500 faj, több mint 5000 egyede él itt együtt, és olyan különlegességekkel találkozhatunk, mint pl. a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány, az indiai orrszarvú, a jegesmedve, a homoki tigriscápa, és a nyugati síkvidéki gorilla. Az ócenáriumtól, a sarkvidékig barangolhatunk, ha rászánjuk a napunkat, és hagyjuk, hogy ez autentikusan kialakított világ hatást gyakoroljon ránk.

 nyiregyhazi_zoo.jpg

Királynék nyomában - Veszprém, 2017. május 13.

Veszprém, a királynék városa, ezért minden évben megemlékeznek híres Gizella királynénkról is. A Gizella Napok alkalmából ingyenes városnézést szerveznek, helyi, profi idegenvezető közreműködésével. Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit ismerhetjük meg ezen a remek programon. A Jezsuita templomtól, a Veszprémi Várba vezet a túra. A programmal kapcsolatban bővebb a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

200px-veszprem_istvanesgizella.jpg

Makett Kiállítás és Verseny – Celldömök - 2017.május 12-14.

A VIII. Celldömölki Makett Kiállítás és Versenyre szeretnélek invitálni titeket. Akit érdekel a miniatűrök világa, annak itt a helye. Számos forma, alakzat, használati tárgy és eszköz pontos másolata vár itt minden érdeklődőt. A helyszín: Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár.

amakett.jpg

Ha tehetném, szinte mindegyik programon ott lennék, de bármelyiket választjátok ti is, azt gondolom, igazán tartalmas és felejthetetlen élményben lesz részetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://utonesutfelen.blog.hu/api/trackback/id/tr1112496159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása